Penafian

PENAFIAN PENUH

ADMIN blog drmaba tidak bertanggungjawab terhadap komen (comments) yang diutarakan dalam laman blog ini. Segala komen adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak menggambarkan pendirian admin blog drmaba. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Personal Note:

Artikel yang aku tulis disini pastinya bukanlah suatu yang muktamad dan betul. Maka pertimbangkan dulu bahawa aku ini seorang yang bodoh dan apa yang ditulis adalah sampah semata2.


Oleh itu berikut adalah penyataan kepada semua pembaca budiman:

1. Artikel ini hanyalah perkongsian pandangan peribadi saya berdasarkan pengalaman hidup yg pendek ini dan latarbelakang pendidikan saya, maka saya mohon maaf atas segala kekurangan dan kekhilafan saya.

2. Sekiranya anda fikir bahawa saya ini bodoh (idiot), saya akui kebodohan saya. Semoga Allah yang Maha Luas Ilmu & Maha Bijaksana mengurniakan dan membuka pintu ilmu & kebijaksanaan kepadaku.

3. Sekiranya anda fikir saya salah (wrong), saya akui kesalahan saya. Semoga Allah mengampuni aku dan menunjukkan jalan yang benar.

4. Sekiranya anda ingin membuat pembetulan atau berkongsi pandangan. Saya alu-alukan dan dahulukan dengan Jazakallah.

5. Sekiranya anda ingin hentam (bash) pandangan. Maka saya pinta gunakanlah kata2 yang berhikmah dan beradap. Saya hanya insan yang juga pelupa (diri dsbnya)

6. Sekiranya anda fikir artikel saya ini bidaah. Terlebih dahulu Saya tidak bermaksud begitu. Kupohon keampunan daripada Allah.

7. Sekiranya anda fikir saya bagus & hebat. Saya pinta masukkan saya kedalam doa2 kalian, semoga saya sentiasa dalam rahmatNya. Sesungguhnya aku bukan sesiapa.

Thursday, June 11, 2015

KEMLOG: Dari TBS ke Kluang


Jumaat 11/6/2015 9PM - Di Terminal Bersepadu Selatan (TBS) menunggu untuk menaiki bas Mayang Sari menghala ke Pontian. Tiket bas harga RM28 beli di kaunter.



Rancangan asal nak ke Kukup terus tapi bertukar ke Kluang atas sebab yg tak dapat elak. Lepas tu dah beli tiket tanpa tanya orang yang membawa. Nak tukar tiket tak boleh. Nak beli tiket ke Kluang tinggal satu je, tak cukup. So kami teruskan je ke Pontian dulu. Sampai sana baru ambil bas ke Kluang. Tiket TBS ke Kluang baru RM 22. Peringatan, pastikan destinasi dulu sebelum beli tiket sebab  pertukaran tidak dibenarkan... tunggu lah bass 1130PM (Last Bas).
Di TBS ni ada jugak disediakan pembelian tiket di mesin. Maybe sebab ada extra charge kut yg menyebabkan orang still beli dekat kaunter.

Tempat boarding tingkat bawah.Nanti sambung pakai PC lah. Bateri cepat abis pakai HP ni.... Bersambung
Post a Comment