Penafian

PENAFIAN PENUH

ADMIN blog drmaba tidak bertanggungjawab terhadap komen (comments) yang diutarakan dalam laman blog ini. Segala komen adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak menggambarkan pendirian admin blog drmaba. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Personal Note:

Artikel yang aku tulis disini pastinya bukanlah suatu yang muktamad dan betul. Maka pertimbangkan dulu bahawa aku ini seorang yang bodoh dan apa yang ditulis adalah sampah semata2.


Oleh itu berikut adalah penyataan kepada semua pembaca budiman:

1. Artikel ini hanyalah perkongsian pandangan peribadi saya berdasarkan pengalaman hidup yg pendek ini dan latarbelakang pendidikan saya, maka saya mohon maaf atas segala kekurangan dan kekhilafan saya.

2. Sekiranya anda fikir bahawa saya ini bodoh (idiot), saya akui kebodohan saya. Semoga Allah yang Maha Luas Ilmu & Maha Bijaksana mengurniakan dan membuka pintu ilmu & kebijaksanaan kepadaku.

3. Sekiranya anda fikir saya salah (wrong), saya akui kesalahan saya. Semoga Allah mengampuni aku dan menunjukkan jalan yang benar.

4. Sekiranya anda ingin membuat pembetulan atau berkongsi pandangan. Saya alu-alukan dan dahulukan dengan Jazakallah.

5. Sekiranya anda ingin hentam (bash) pandangan. Maka saya pinta gunakanlah kata2 yang berhikmah dan beradap. Saya hanya insan yang juga pelupa (diri dsbnya)

6. Sekiranya anda fikir artikel saya ini bidaah. Terlebih dahulu Saya tidak bermaksud begitu. Kupohon keampunan daripada Allah.

7. Sekiranya anda fikir saya bagus & hebat. Saya pinta masukkan saya kedalam doa2 kalian, semoga saya sentiasa dalam rahmatNya. Sesungguhnya aku bukan sesiapa.

Sunday, February 5, 2012

Kembara Wet World Resort Air Panas Pedas

Terletak di Pedas Negeri Sembilan. Cara untuk ke sana dengan mengunakan jalan yang paling kurang tol daripada KL. Anda perlu mengikut Lebuhraya Plus dan keluar di Exit Seremban. Seterusnya ikut jalan lama ke Pedas Linggi. Resort ini terletak lebih kurang 30-40minit perjalanan kereta daripada Seremban. Tiket masuk daripada 10:00AM-6:00PM: Dewasa - RM12, Kanak-kanak - RM10, Warga Emas - RM8. Manakala daripada 7:00PM-10:00PM, hanya boleh masuk Kolam Air Panas dengan tiket RM6. Saya pilih untuk ke resort ini adalah hanya untuk Mandi Air Panas Semulajadi.


Anak-anak boleh bermain permainan air yang ada disediakan:Selain itu ada lah attraction lain tapi macam tak berfungsi:

Kalau nak mandi air panas semulajadi dengan keadaan yang bersih, boleh lah jadikan tempat ini sebagai salah satu pilihan destinasi keluarga anda.No comments: